Orpheus en Eurydice

 

 


 

Een prachtige bewerking van een van de bekendste mythische liefdesgeschiedenissen uit de wereldliteratuur.

Orpheus brengt met zijn prachtige zangstem en goddelijke muziek iedereen in vervoering. Grenzeloos lijkt zijn geluk, als hij de nimf Eurydice tot zijn vrouw neemt. Op de huwelijksdag bijt een giftige slang Eurydice in haar enkel. De nietige wond veroorzaakt haar dood. Een leven zonder Eurydice is ondenkbaar voor Orpheus. Hij daalt af in de onderwereld, grijpt zijn lier en slaat de snaren aan. Hij smeekt de heerser over de schimmen zijn echtgenote aan hem terug te geven. Het is het begin van een helse tocht.

Als verteller bereikt Cotterink in deze productie grote hoogten. Met achteloos gemak speelt hij de verschillende rollen, waarbij te allen tijde volstrekt duidelijk is welk personage hij speelt. Als Orpheus de onderwereld betreedt, is de angst voelbaar bij de ontmoeting met de afschrikwekkende hellehonden.

Eerder speelde Niels deze voorstelling samen met de Irakese familie Al Basri. Een bijzonder muzikale familie waarvan alle leden zijn gezegend met een groot muzikaal talent. Vader bespeelt de ud, een Arabische luit, twee zonen percussie, moeder en dochter zingen. Tijdens De Regentes aan zee in 2009 speelden Cotterink en de familie Al Basri voor het eerst samen. ref: "De samenwerking met de familie Al Basri leidt tot prachtige, ontroerende scènes waarin muziek en spel elkaar op fascinerende, doch ingetogen wijze enorm versterken".

 

Medewerkers


Tekstbewerking en spel
Niels Brandaan Cotterink

Muziek (2009-2011)
Groep Al Basri (Irakees) www.baidaralbasri.com

Licht en geluid (2009-2011)
Elisabeth Kaldeway

 

Foto

Michel Wielick 

 

Met bijzondere dank aan Theater De Regentes.

 

Genre


Muziektheater/Jongerentheater

 

Leeftijd


Volwassenen, jongeren en kinderen vanaf 10 jaar

 

Recensie


...

 

De productie speelt ook als solovoorstelling!

t. 0593 - 56 58 30
info@brandaanproducties.nl
Powered by Mahieu