Zaterdagprogramma 2019

  MIDZOMER VERTELFEEST         zaterdag 22 juni 2019  van 12.00 - 00.00 uur

  

    


OCHTENDPROGRAMMA 10.00-11.30 uur
 

                      stil


VERTELWORKSHOP   10.00 - 11.30 UUR

Ruimte maken voor het levende woord en de kracht van de stilte.  o.l.v. Niels Brandaan Cotterink.

Om 10.00 uur start voor de vroege vogels in de theaterzaal de workshop Ruimte maken voor het levende woord en de kracht van de stilte o.l.v. Niels Brandaan.

Max . 15 deelnemers. Inschrijven vóór 14 juni 2019! Duur 1,5 uur. Kaarten: € 25,-  Locatie theaterzaal.
 

 


MIDDAGPROGRAMMA 12.00-17.00 uur
                           € 5,-

 OPEN VERTELPODIUM 12.00 - 17.00 UUR

 

 

VERTEL ESTAFETTE     12.00  - 17.00 UUR MET O.A.

 

 

        Afbeeldingsresultaat voor clowntje pompidoe

 


13.00 - 13.50 UUR
CLOWNTJE POMPIDOE - NIELS BRANDAAN COTTERINK

Een pareltje voor de allerjongsten.

Ontwapenend met een kleurrijk geluidsdecor.

Het jongetje Pompidoe ziet eruit als een clowntje. Samen met zijn oma woont hij in het huisje naast Het Prinsenpark. Oma leest Pompidoe iedere avond voor uit het boek over de wilde dieren. Op een dag besluit Pompidoe op zoek te gaan naar de wilde dieren. Op blote voeten sluipt hij het huisje uit, klimt op de ladder van de tuinmannen en vraagt aan de torenhaan of hij een wild dier is. De torenhaar draait en piept in de wind, maar antwoordt niet. De mussen vertellen Pompidoe dat de wilde dieren bij de zee wonen, aan het einde van de aarde. Op de rug van de pony rijdt hij naar het einde van de aarde.

Ondertussen maakt oma zich ongerust. Ze breit een warme sjaal voor haar kleinzoon omdat het koud begint te worden, maar Pompidoe is nergens te vinden.

Clowntje Pompidoe, waar ga je naar toe? is gebaseerd op het gelijknamige boekje van de Franse schrijver en tekenaar Elzbieta; Een ingetogen, teder boek.

Niels Brandaan Cotterink bewerkte het verhaal tot een poëtische, muzikale vertelvoorstelling, ontwapenend met verassende vondsten en prachtige liedjes. Wederom een echte Brandaan-voorstelling waarin je van begin tot eind wordt meegesleept en tijd en ruimte even vergeet.


 

Afbeeldingsresultaat voor joris lehr hamlet  

JORIS LEHR   16.00 - 16.50 uur

Virtuoos! Laat je verrassen en geniet van deze belevenis!

Met bijna niets roept hij hele werelden op. Zijn humor, durf, inlevingsvermogen en mimiek betovert jong en oud. Joris combineert in zijn fysieke speelstijl slapstick, mime, objectentheater en literatuur. Hij studeerde aan de École Internationale du Théâtre Lassaad (Brussel) en bij meesterverteller en nobelprijswinnaar Dario Fo. Hij werkte in Italië, Frankrijk, België en Nederland en kan reeds buigen op 25 jaar theaterervaring.

HAMLET

vrij naar William Shakespeare

Actie of geen actie, dat is de vraag…

De 16 jarige Hamlet is nog geen jaar op kostschool als hij het bericht van zijn vaders’ dood krijgt. Na een week reizen komt hij thuis maar dan blijkt zijn vader al begraven en zijn moeder hertrouwd, met zijn oom Claudius. Die zichzelf ook nog eens tot koning heeft gekroond.

Als Hamlet droomt dat zijn vader door Claudius is vermoord zet hij samen met Magnus, zijn vriend met wie hij samen op het kasteel is opgegroeid, alles op alles om de waarheid boven tafel te krijgen.

Ze ontdekken dat Claudius inderdaad de moordenaar van zijn vader is.
Maar ja…… wat dan?

Een spannende detective voor iedereen vanaf 8 jaar,
verteld door de jeugdvriend van Hamlet; Magnus.

Bewerking en spel: Joris Lehr
Regie: Aike Dirkzwager

www.theatergroepdollemaandag.nl

 

https://verteltheater.nl/wp-content/uploads/2016/03/Peter-Faber-Krekel-3-internet-foto-Allard-Willemse-1190x400.jpg

PETER FABER     14.00 - 14.50 UUR   

Vol passie en energie verleidt verhalenverteller Peter Faber zijn luisteraar om zich over te geven aan de werkelijkheid van het verhaal. Hij kruipt in de huid van mens en dier, brengt hen tot leven en staat letterlijk midden in zijn verhaal. Het ene moment zit je op het puntje van je stoel, het andere moment hang je ontspannen achterover om dan ineens …!


KREKEL EN MIER

Naar de beroemde fabel van Jean de la Fontaine

Avond na avond zingt heer Krekel het hoogste lied op de heuvel in het bos. Iedereen vindt het prachtig en avond na avond komen ze luisteren. Alleen vrouw Mier komt nooit bij heer Krekel. Zij heeft het druk, veel te druk. Schoonmaken, wassen, voedsel verzamelen, iets waar heer Krekel geen moment mee bezig is.

Zo gaat de zomer voorbij en maakt plaats voor herfst en winter. Heer Krekel heeft honger en hij heeft het koud. Wanneer hij bij het huis van vrouw Mier een heerlijke geur opsnuift vraagt hij haar hulp, maar tevergeefs. Heer Krekel heeft er toch zelf voor gekozen om de hele zomer muziek te maken! Dan moet hij nu de gevolgen maar dragen!

Heer Krekel worstelt zich door de barre winter en bij de eerste lentestralen trekt hij de wijde wereld in. Hij wordt een gevierd popster, maar als hij hoort dat zijn vrienden van de heuvel ……

door de barre winter en bij de eerste lentestralen trekt hij de wijde wereld in. Hij wordt een gevierd popster, maar als hij hoort dat zijn vrienden van de heuvel ……

De Krekel en de Mier; een beeldende voorstelling over de waarde van vriendschap en het maken van persoonlijke keuzes.

 Afbeeldingsresultaat voor MENEER ZEE AARDMANNETJES

MENEER ZEE (SOLO)   12.00 - 12.50 UUR

Doet mensen geloven met wijdopen ogen.
Meneer Zee houdt van vertellen, van het worstelen met woorden, het zoeken van zinnen, terwijl hij ze vormt met zijn mond en met zijn stem, die stijgt en daalt en sluipt en slaat en streelt en af en toe een sprintje trekt. Mensen doen geloven met wijdopen ogen. Prevelende lippen. Een hart dat slaat op mijn ritme.
 

Al meer dan tien jaar schuimt Jan de Maeyer als Meneer Zee in Vlaanderen scholen en bibliotheken af met zijn vertellingen, al dan niet opgesmukt met muzikanten, kunstenaars en filosofen. Hij vertelt voor wiebelkonten van drie, speelvogels van zes, lachbekken van negen, mopperkonten van twaalf, criticasters van vijftien… Kortom voor alle leeftijden.

DE AARDMANNETJES 

Sprookjes kan je overal vinden: in een verlaten huis, in een donker bos of een oude kast. De spannendste, grappigste, gevaarlijkste sprookjes komen van onder de grond. Daar leven de aardmannetjes. Meneer Zee is een gewiekste sprookjessprokkelaar die zelfs drie dagen met zijn blote voeten in een pot wil gaan staan om ze te vinden.
 

 

       Afbeeldingsresultaat voor marjo damesMARJO DAMES     15.00 - 15.50 UUR

Vertelt haar verhalen op eigenzinnige theatrale wijze.
Marjo is een fysiek, theatrale verteller en ondersteunt zichzelf met scherp gekozen, eenvoudige middelen en (accordeon) muziek.

Marjo Dames vertelt literaire verhalen en volksverhalen voor binnen en buiten. Spannend, romantisch, grappig, volks- of chique.

VERLIEFD (12+)

Een voorstelling over opgroeien en hormonen.

over anders zijn, de ander leren kennen en respect hebben voor elkaar.

Aan de hand van gebeurtenissen in Hotel Boslust waar de hoteleigenaar ineens een jurk is gaan dragen terwijl zoon Jort verliefd is op Gemma en de vluchtelinge Ragwa een voetbal-talent blijkt te zijn, worden de leerlingen van groep 7-8 meegenomen in allerlei situaties waarin hormonen, diversiteit en seksualiteit aan bod komen.

Spannend, grappig, pijnlijk herkenbaar, maar nergens genant.

Marjo Dames vertelt in eerlijke taal. Met respect voor de leeftijd van de jongeren in het publiek weet ze te benoemen wat gezegd en gehoord mag worden.

 

         Afbeeldingsresultaat voor GUUS VAN DER STEEN WOORDKUNSTENAARGUUS VAN DER STEEN  18.45 - 19.15 uur!

Tijdens de uitreiking van de eerste Van Dale SPOKEN Awards werd Guus van alle winnende performers gekozen als hét talent en de ‘Meest Inspirerende Ontdekking’.

Guus vertelt verhalen die vloeien, rijmen, en teruggrijpen naar sleutelmomenten in zijn bestaan.

Onder de naam Kern Koppen staat hij samen met zijn broer al jaren op de planken van internationale festivals, muziekclubs en theaterzalen. Hun motto is: Alles voor de Kunst. Creatieve experimenten en sterke popliedjes. Tekstuele kwaliteit en eerlijkheid spelen een prominente rol in de weloverwogen teksten. De meest extravagante videoclips worden intern geproduceerd en maken Kern Koppen als audiovisuele ervaring compleet.

Kern Koppen werd in 2014 uitgeroepen tot Serious Talent bij 3FM en de single Vliegen zonder Vleugels kwam regelmatig op de radio voorbij.

 

 


AVONDPROGRAMMA 19.30-00.00 uur
 

Afbeeldingsresultaat voor boris tsoukkerman

 

 

 

 

Violisten  BORIS TSOUKKERMAN  &  KATI TENNER.
        

 

NIELS BRANDAAN COTTERINK

GARM

Een Erfgoedverhaal dat tot de verbeelding spreekt!

info volgt!

 

Afbeeldingsresultaat voor OLEG LYSENKO

 

OLEG LYSENKO

Oleg Lysenko biedt als solist diverse programma’s aan, maar werkt ook continu aan verrassende producties met kunstenaars uit andere disciplines.

Oleg Lysenko (1974,Oekraïne) volgde zijn opleiding aan het muziekcollege van Poltava, waarna hij een beurs won voor de vermaarde Tchaikovsky Nationale Muziek Academie in Kiev.

Na zijn afstuderen in 1999, bracht Oleg zijn eerste CD ‘Awakening’ uit en zette hij zijn studie voort aan de Messiaen Academie in Nederland. Vervolgens specialiseerde hij zich in Argentijnse tango op bayan en bandoneon aan het Rotterdamse Conservatorium.

Vanavond brengt Oleg zijn vertolking van een werk van Victor Vlasov: “Vijf gezichten op het land van de Goelag archipel”, tevens het titelstuk van zijn in 2012 verschenen CD.

Oleg heeft een voorliefde voor genre-overschrijdende projecten waarbij beeldende kunst, literatuur en muziek elkaar aanvullen en in elkaar overvloeien. Recent trad hij onder meer op met schrijver en beeldend kunstenaar Armando, beeldhouwer en tekenaar Koenraad Tinel en met de schrijvers Stefan Brijs en Stefan Hertmans en  met de vertaler Hans Boland en de journalist/schrijver Peter d’Hamecourt.

Na afloop is er de mogelijkheid om de cd te kopen (a 15,-)

 

                                                          
                                                                   EN VERDER ...

Zijn er nog vele andere verhalen te beluisteren, kan je bij Sam heerlijke boekweitpannekoekjes eten en is er om 17.30 uur een feestelijke maaltijd (hiervoor dien je wel van te voren te reserveren!)

                       Kortom een mooie dag om samen met vrienden bij Brandaan te zijn!

 

t. 0593 - 56 58 30
info@brandaanproducties.nl
Powered by Mahieu