Romeo en Julia

 


 

Het beroemdste verhaal aller tijden door slechts één persoon verteld? Jazeker, dat kan! Met verbluffend gemak sleept Cotterink zijn publiek het verhaal in van de eeuwenoude vete tussen de families Capulet en Monteque. Dat uiteindelijk Romeo en Julia uit liefde voor elkaar sterven en welke gevolgen dat heeft, zal het publiek indringend merken.

De voorstelling heeft het karakter van een performance waarin de beroemde, ietwat bombastische balletmuziek van Prokofiev een fraai tegenwicht vormt voor een ingetogen acteerstijl. Op originele wijze hanteert Cotterink een heggenschaar met verfkwasten waarmee hij de vele gevechten en doden op fraaie wijze verbeeldt. Als hij gaat tekenen, zien de toeschouwers even later dat dit de befaamde balkonscène gaat worden.

In zijn interpretatie van Shakespeares meesterwerk vraagt Cotterink zich af wat de betekenis was van de romance tussen Romeo en Julia. Het feit dat ze uit verschillende families kwamen, wakkerde de begeerte natuurlijk flink aan, maar roept tegelijk de vraag op of het nu wel echt zo’n grote liefde was. Waren ze echt verliefd of was het misschien toch een one night stand?

De voorstelling begint met een korte introductie waarin Cotterink ongeschminkt op het toneel staat en vertelt over de tijd waarin Romeo en Julia is geschreven. In Shakespeares tijd werden vrouwenrollen door mannen gespeeld. Al vertellend transformeert Cotterink naar een androgyne figuur waarmee hij op glasheldere wijze in en uit zijn vele rollen stapt.

 

 

Medewerkers


Tekstbewerking en spel
Niels Brandaan Cotterink

Muziek
Prokoviev

 

Publiciteitsfoto

Michel Wielick

Scènefotografie

Bas Maas

 

Genre


Toneel/Performance/Jongerentheater

 

Leeftijd


volwassenen en jongeren vanaf 10 jaar

 

Recensie


..

 

 

 

 

 

t. 0593 - 56 58 30
info@brandaanproducties.nl
Powered by Mahieu