Niels Brandaan Cotterink

Niels Brandaan Cotterink
 


Niels Brandaan Cotterink is een veelzijdig verhalenverteller en eigenzinnig (multidisciplinair) theatermaker.
Zijn voorstellingen zijn krachtig in hun eenvoud, gelaagd, rijk van verbeelding en fantasie maar ook altijd kwetsbaar in het moment.

Zie voor meer informatie de volledige biografie.
 nieuw!

WAT NIEMAND WEET..   [6+]
 

Nu te boeken!

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


WAT NIEMAND WEET..

Een pareltje van een verteltheatervoorstelling,
geïnspireerd op het gelijknamige boekje van Tonke Dragt.

Poëtisch en fijnzinnig, met verrassend klankdecor, verbeeldingsprikkelende transformaties
en schilderijen van beeldend kunstenaar Sjoerd Hoffmans.

Over de weg van het water van toen, nu en later, durven veranderen en de komst van de Eenhoorn.

Voor iedereen vanaf 6 jaar.

Klik hier voor meer informatie
 In theater De Tuin te Leusden vond een van de try out voorstellingen plaats.

Niels bedankt iedereen voor hun komst en hartverwarmende reacties en Thea Maas van Theater de Tuin voor het beschikbaar stellen van haar zaal. Ook wil hij alle aanwezige kinderen in het bijzonder bedanken voor hun fantastische hulp op de vloer en het inspirerende nagesprek. Dankjulliewel! Niels Brandaan Cotterink.

Een kort filmpje van de voorstelling volgt binnenkort op deze website.

Enkele reacties..       

Niels, je hebt wederom een meesterverteller voorstelling gemaakt die er echt toe doet! Werkelijk een prachtige Niels Brandaan voorstelling. Mooie teksten, prachtig vormgegeven, een intrigerend en actueel verhaal en een hele mooie interactie met het jonge publiek. Zelfs de meest "opstandige" kinderen gingen volledig mee in het verhaal. Je laat de kinderen in hun waarde en laat ze als gelijkwaardige medespelers mee doen in het  verhaal.
Ik hoop dat veel kinderen deze voorstelling mogen beleven. Bij deze beveel ik de voorstelling dan ook van harte aan! 
Marlies ter Haar (Storytelling Festival Amsterdam)

Een prachtige voorstelling over verandering, dat thema's raakt uit het verleden, het heden en de toekomst. Niels je hebt ons meegenomen de natuur in door een landschap van besneeuwde bergen, kronkelende riviertjes en de grote zee. Je hebt het verhaal op zo’n authentieke manier verteld, dat je onze fantasie en verbeelding hebt weten te prikkelen... als publiek beleef je wat verteld wordt!... de schilderijen van Sjoerd Hoffmans krijgen gaandeweg de voorstelling betekenis... er is zoveel te horen, zien en ontdekken.
In deze voorstelling zit een mooie opbouw van reflectieve momenten. Wat je ontdekt, mag je ook delen met elkaar. Niels stelt vragen vanuit een oprechte nieuwsgierigheid. Kinderen worden geprikkeld mee te denken, verder te denken, anders te denken. Zij geven verrassende oplossingen. Het denkproces hieraan voorafgaand vergroot de creativiteit en het gesprek wat volgt, is filosofisch. De betrokkenheid van kinderen is intens, er is een echte verbinding tussen Niels en zijn publiek.

Deze rijke voorstelling gun ik elk kind op de basisschool. Ik zie veel aanknopingspunten voor het onderwijs.
Naast het leren van vaardigheden en kennis, kan deze voorstelling je het leven leren. “Wie anders kijkt, kan anders zien”
Jolanda van der Korput, Interne cultuur coördinator, Bs De Liniedoorn, Breda

voor meer reacties klik hier

 


Bezoek Niels in zijn thuistheater, huis Brandaan!
 


In het hart van Drenthe, in het historisch dorp Orvelte, vindt u het sfeervolle thuistheater van verhalenverteller Niels Brandaan. Op gezette tijden vertelt Niels er verhalen voor jong en oud en geeft hij workshops en trainingen in de kunst van het vertellen en het gebruiken van de verbeeldingskracht.

Ook kunt u er terecht met uw familie, vrienden en /of collega's voor een inspirende middag of gezellig avondje uit.

 


 

Volgende presentatie is op ...

Bent u programmeur (projectleider, consulent of icc-er), heeft u de presentatie(s) gemist. Vraag ons naar de agenda van huis Brandaan. Vanaf het voorjaar spelen de voorstellingen van Niels Brandaan regelmatig in eigen huis. U bent altijd welkom
om een voorstelling bij te wonen.

Voor informatie en contact: huis Brandaan, Barbera Leijen, telefoon 0593-565830 / 06-30053522.

           


    Nieuw!
 

                                   


MIDZOMERNACHTSDROOM

Naar de liefdeskomedie van Shakespeare
 
Dynamisch, tragisch komisch verteltheater met rolwisselingen,licht- en geluidseffecten,
waarin Niels als DJ Puck klassieke muziek op virtuoze wijze mixt met beats en
de lyrische volzinnen van Shakespeare met de twittertaal van nu.

Over de misverstanden van de drugs die liefde heet en de zoektocht naar ware liefde.

Voor iedereen vanaf 12 jaar.

Klik hier voor meer informatie


Voor meer informatie over huis Brandaan, de openingstijden en de activiteiten klik hier

  

ITTE

 

Een muzikale vertelvoorstelling boordevol waarachtige fantasie,
waarin Niels vertelling, combineert met liederen, muziek,
spel en manipulatie van licht, geluid en objecten.

Over de zoektocht naar jezelf en het durven zijn wie je bent,

Het verhaal is gebaseerd op Niels zijn eigen zoektocht in het leven
en biedt een hart onder de riem voor iedereen die naar binnen durft te kijken.

Muziek: Peter Verhelst (BE) en Kris Auman (BE).  Fotografie: Jan Danes

Klik hier voor het volledige verhaal.De première van ITTE vond plaats op 21 november 2014 in theater De Nieuwe Kolk te Assen.

reacties:
Wat zouden we rijkere mensen worden als we net zoals verhalenverteller Niels Brandaan Cotterink de moed  zouden kunnen opbrengen en de kwetsbaarheid zouden kunnen toelaten om in ons werk een persoonlijk verhaal mee te nemen, zonder dat het sensationeel of te pathetisch wordt! Laat Itte een voorbeeld zijn voor jonge mensen, die willen worden wie ze zijn.De voorstelling roert, ontregelt, raakt… Tovert in de toeschouwer meermaals een lach en pretogen tevoorschijn, in ieder geval bij mij. Ruth Meyns, {n.a.v. het optreden op 21 sept. 2014, Geert Groote College te Amsterdam]

Fantastisch "verteltheater". Dramatisch schetsmatig gebracht in aaneengesloten scenes die de voortdurend door de opeenvolgende generaties elk voor zich opnieuw de betrekkelijke geestelijke evenwichtstoestand nastreven. Met zeer veel gevoel gebracht.  dJvL. [n.a.v. het optreden op 6 okt 2013 in het Aureaolustheater]

"Dank voor de mooie avond die jullie mij bezorgden. Wat hou ik toch van dit soort werk en hoe belangrijk is het voor de wereld dat mensen dit blijven doen. Diet Verschoor (n.a.v. de première op 21 november 2014 in DNK te Assen)

Itte is meer, veel meer dan je zou verwachten van een verhalenverteller. De voorstelling begint sterk, in stilte met een lied over de klaproos. Hiermee  trekt Niels Brandaan een parallel met zichzelf. En die autobiografische lijn trekt hij een uur en een kwartier door via een meeslepend verhaal dat geen enkel moment verveelt, dankzij zijn beeldende wijze van vertellen en de juiste balans tussen vertellen, muziek, zang en subtiele licht- en geluidseffecten.
In de voorstelling laat Niels het leven van Itte in al zijn onbevangenheid en verbazing voorbij komen, met de dood van zijn vader als startpunt voor zijn leven. Een mix van realisme en fantasie, zonder grotesk te worden.
Foto: Boom regionale uitgevers/ Ron de Vos.

 

Meer informatie over ITTE


Voor meer informatie over de voorstelling ITTE klik hier
Voor boekingen bel 0593-0565830 of mail naar info@brandaanproducties.nl

 In de zomer van 2013 speelde Itte (als try out) in de open lucht tijdens Festivalderaa (te Schipborg) en het Vertelfestival Maastricht.
 

fotografie: Jan Danes

Eric Nederkoorn van Het dagblad van het Noorden nam een interview met Niels af. Klik hier om het interview te lezen.
 


 

En verder..

Werkt Niels als trainer/coach voor verschillende onderwijsinstellingen en bedrijven, waaronder het Openluchtmuseum in Arnhem.

Is de premierevoorstelling van Alleenzaamheid, gespeeld door het nieuwe Belgische Fala Collectief, geregisseerd door Niels, goed ontvangen. Wilt u meer over deze voorstelling weten, kijk dan op www.alleenzaamheid.be.

 Agenda tip

Niels speelt op het moment veel besloten (school)voorstellingen. Wilt u als programmeur een voorstelling bijwonen, stuurt u dan een email naar info@brandaanproducties.nl. U ontvangt van ons een overzicht van de speeldata bij u in de buurt. Ook kunt u telefonisch contact opnemen, via telefoonnummer 0593-565830 / 06-30053522.
 Link tip van Brandaan:

Woont u in Drenthe, kijk dan ook eens op http://www.drentwatchers.nl/Drentwatchers.html.

Drentwatchers zijn Drenten die zelf in de provincie wonen en werken. Als Drentwatchers laten zij de clichés over Drenthe aan ons voorbijgaan. Liever laten ze het minder voorspelbare van Drenthe zien, zoals bijzondere architectuur, cultuur en kunst, eigenzinnige winkels, de betere eetadressen en gastvrije hotels.  Unieke en bijzondere adressen dus, waar het leven goed en de kwaliteit hoog is.
 Regie

Niels regiseerde o.a. bij het nieuwe Belgische Fala Collectief, de muzikale vertelvoorstelling Alleenzaamheid.

In het Nederlands Openluchtmuseum Arnhem de vertelling De Onderkruiper.

In 2013 voerde Niels de eindregie van Meneer Hoedjes, vangt een vis, gespeeld door Danielle Domisse / Huis van Barm. De voorstelling speelt in de kleine theaters en op scholen.  Voor meer informatie over de voorstelling kunt u terecht bij stttprodukties.

Niels werkte ook samen met mimespeelster en gebarentolk Tineke Groenenboom. In 2012 hebben Niels en Tineke voor het eerst samengewerkt en maakten zij Binnentaal. Een ingetogen solovoorstelling geïnspireerd door het boek Deafening van Frances Itani. In 2013 maakte zij samen de ateliervoorstelling Verbeelden. Een voorstelling voor kinderen vanaf 3 jaar over het ontdekken van je eigen wereld, weggaan en opnieuw ergens aankomen.Met een zwart vloertje, een wagentje en een krijtje ontstaat telkens iets nieuws, met wat de kinderen zelf verzinnen.

 Jeugd

ALLEEN OP DE WERELD

Ontroerende, interactieve verteltheatervoorstelling. Naar het befaamde boek van Hector Malot.
Leeftijd vanaf 8 jaar.

fotografie Jan Danes

 DIERENPRAAT

 

Ode aan schrijver, muzikant en beeldend kunstenaar ARMANDO


Fotografie: Michel Wielick en Bas Suir

Op vrijdag 13 april 2012 vond in De Kamers te Amersfoort, in aanwezigheid van Armando, de premiere voorstelling plaats. Zie hieronder een korte impressie.

enkele reacties:

"13 april 2012 gezien in De Kamers, Amersfoort, samen met de meester zelf. Knap gedaan en hele goede muziek! Voor alle kleine theaters die deze voorstelling nog niet geboekt hebben: DOEN!" Yvonne Ploum (Armando Museum)

De voorstelling is van een poëtische schoonheid die je tegenwoordig niet vaak meer ziet. Niels weet je, begeleidt door prachtige live-muziek, op authentieke wijze mee te nemen in de wondere verhalen die Armando schetst in zijn dierenverhalen. Met mooi acteerwerk, verassende zang en -zoals ik inmiddels gewend ben van Niels – verschillende lagen in zijn voorstelling.” Francine Boske (Speeldoos Baarn)

Dat Niels Brandaan Cotterink een goed verteller/acteur is bekend, maar dat hij zo mooi kan zingen was nieuw voor mij. Evenals de wijze waarop hij voorleest. De dieren uit Dierenpraat worden met de de juiste humor en ironie gebracht en groeien uit tot prachtige levende wezens. Je ziet het verhaal zo voor je afspelen. In combinatie met de mooie muziek brengt Niels een geslaagde ode aan de schrijver Armando, en geeft hem hiermee terecht een podium.” Dorothe Joosen (Kunst Centraal Utrecht)
 CLOWNTJE POMPIDOE, WAAR GA JE NAAR TOE?

Een pareltje voor de allerjongsten. Naar het boekje van ElzbietaVanaf 4 jaar.

 ROMEO EN JULIA

Naar het toneelstuk van William Shakespeare.

Vanaf 10 jaar.

t. 0593 - 56 58 30
info@brandaanproducties.nl
Powered by Mahieu