MidzomernachtsdroomIn dit raadselachtige stuk met droom en nachtmerrie gebieden worden absurde commedia dell’arte scenes en rituelen en symbolen van de geestenwereld buitengewoon ingenieus met elkaar vervlochten. 


Shakespeare bevond zich op de grens tussen jeugd en volwassenheid toen hij dit stuk schreef. Onbekommerd bracht hij verbindingen tot stand tussen het natuurlijke en bovennatuurlijke in de mens, het zinnelijke en bovenzinnelijke. Niets is wat het schijnt. De maan speelt de hoofdrol. Het wassen en afnemen van de maan. De eb en vloed van passie zijn bepalend voor wat de mensen in deze maannacht meemaken.

Shakespeare rijmt zoals alleen een geniaal jeugdig dichter rijm en metrum kan hanteren. Hij permiteert zich een onbeperkt jongleren met woorden en klanken.

Maar hoe verhouden de lyrische volzinnen van Shakespeare, die hoorbaar en voelbaar maakten wat niet werd uitgesproken zich tot de twitter taal van nu?

“Welkom op het feest!”

Wat is liefde? Leven wij onze waarheid of leeft de waarheid onze droom? Wat hebben de heartbeat van de indianen en de beat van DJ Puck op het Midzomernachtsfeest met elkaar gemeen? Zag ik Cupido vliegen? En waarom bloedt die bloem?

In het decor, een levensgroot geprojecteerd bos- achtig landschap (een schilderij van beeldend kunstenaar Sjoerd Hoffmans) vertelt, verbeeldt, bespeelt, bezingt en rapt Niels in de rol van DJ, VJ en Elf Puck, deze hilarische en dynamische liefdeskomedie tussen droom en werkelijkheid. Hij doet verslag van het feest waarop jong en oud zich laten leiden door hun zucht naar liefde en erkenning.

 

 

Medewerkers


Tekstbewerking, beeld en marionetten
Niels Brandaan Cotterink

spel, zang en muziekmix
Niels Brandaan Cotterink

Schilderij
Sjoerd Hoffmans

Foto

Barbera Leijen

 

Genre


Verteltheater

 

Leeftijd


Vanaf 12 jaar

 

Recensie

t. 0593 - 56 58 30
info@brandaanproducties.nl
Powered by Mahieu