Dierenpraat

 

 


 

een ode aan schrijver, muzikant en beeldend kunstenaar Armando.

Niels Brandaan Cotterink brengt met Dierenpraat een sterke, filosofische voordrachtsvoorstelling op de planken, vol humor en zinderende zigeunermuziek.

Armando, inmiddels 83 jaar, creëert nog altijd vanuit de vrije geest van het kind dat in hem leeft. Hij voelt de tijd dringen maar blijft creëren omdat zo zegt hij zelf, hij zijn beste werk nog altijd niet heeft gemaakt.

Armando werd reeds vele malen voor zijn werk onderscheiden, geprezen en gelouterd. Voor het boekje Dierenpraat ontving hij in 2000 een Zilveren Griffel.

www.armandomuseum.nl  www.moa.nl

De voorstelling begint met een persoonlijke anekdote van Niels, over zijn eerste ontmoeting met Armando, zeven jaar geleden. Met slechts een klein stukje zwart tape op zijn bovenlip, kruipt Niels even in de huid van zijn inspirator. Hij laat Armando voordragen uit zijn eigen boekje Dierenpraat. Hierin staan elf dialogen van een alleenstaande man met dieren. Het zijn vervreemdende dialogen, vol humoristische verwikkelingen en verassende wendingen.

Tussen de voordrachten door is er muziek en laat Cotterink Armando op scherpzinnige en humoristische wijze, zijn teksten en het leven dat hij leidt, becommentariëren en relativeren.

 

 

 

Medewerkers


Teksten
Armando

Liedteksten, spel en zang
Niels Brandaan Cotterink

Muziek
Radèk Fedyk - gitaar en accordeon
Ulrich Wentzlaff - contrabas
Sander Hoving - viool

Toneelbeeld
Niels Brandaan Cotterink

Eindregie
Yolly van Kan

Techniek
Bas Suir

 

Foto


Michel Wielick 

 

Genre


Voordracht/theater/vertelling/muziek

 

Leeftijd


Jongeren/volwassenen 

 

Recensie


 

13 april 2012 gezien in De Kamers, Amersfoort, samen met de meester zelf. Knap gedaan en hele goede muziek! Voor alle kleine theaters die deze voorstelling nog niet geboekt hebben: DOEN! Yvonne Ploum (Armando Museum)

 

"Ik vind dat elke bibliotheek deze verteller eens moet boeken. Wát een verteller." Karin Horst

 

"een tip van een collega uit Breda. Deze verteller kan ik jullie van harte aanbevelen. Hij is super."

 

"Een prachtige voorstelling waarin de sublieme teksten van Armando werden vorm gegeven door Niels Brandaan Cotterink . Hij deed dit op zijn zo eigen meesterlijke wijze, ontroerend en ook vol humor.Het gesprek met de muis is onvergetelijk indringend... Stuk voor stuk krijgen de dieren een eigen plaats en overtuigen zeer. De ode aan Armando kreeg een extra dimensie door de verrassende begeleiding van gitarist bassist en violist. Een avond waarin de bevrijding van de lach dwars door de wijze observaties van de dieren ging. Heerlijk en mooi!"    Diet Verschoor (kinderboekenschrijfster)

“De voorstelling is van een poëtische schoonheid die je tegenwoordig niet vaak meer ziet. Niels weet je, begeleidt door prachtige live-muziek, op authentieke wijze mee te nemen in de wondere verhalen die Armando schetst in zijn dierenverhalen. Met mooi acteerwerk, verassende zang en -zoals ik inmiddels gewend ben van Niels – verschillende lagen in zijn voorstelling.” Francine Boske (Speeldoos Baarn)

“Dat Niels Brandaan Cotterink een goed verteller/acteur is bekend, maar dat hij zo mooi kan zingen was nieuw voor mij. Evenals de wijze waarop hij voorleest. De dieren uit Dierenpraat worden met de de juiste humor en ironie gebracht en groeien uit tot prachtige levende wezens. Je ziet het verhaal zo voor je afspelen. In combinatie met de mooie muziek brengt Niels een geslaagde ode aan de schrijver Armando, en geeft hem hiermee terecht een podium.” Dorothe Joosen (Kunst Centraal Utrecht)

“..een poetische en muzikale hoogstaande performance. Een homage aan Armando maar vooral een geweldige prestatie van Niels en de muzikanten! Het was me een waar genoegen hier bij te mogen zijn.” Herman Wiegerink (VODW)

  

 

 

 

 

 

 

 

t. 0593 - 56 58 30
info@brandaanproducties.nl
Powered by Mahieu