Clowntje Pompidoe, waar ga je naar toe?

 

 

 


 

Een pareltje voor de allerjongsten.

Ontwapenend met kleurrijk geluidsdecor en prachtige liedjes.

 

In Clowntje Pompidoe, waar ga je naar toe? toont Niels Brandaan Cotterink zich wederom een begenadigd theatermaker, acteur én verhalenverteller.

Het jongetje Pompidoe ziet eruit als een clowntje. Samen met zijn oma woont hij in het huisje naast Het Prinsenpark. Oma leest Pompidoe iedere avond voor uit het boek over de wilde dieren. Op een dag besluit Pompidoe op zoek te gaan naar de wilde dieren. Op blote voeten sluipt hij het huisje uit, klimt op de ladder van de tuinmannen en vraagt aan de torenhaan of hij een wild dier is. De torenhaar draait en piept in de wind, maar antwoordt niet. De mussen vertellen Pompidoe dat de wilde dieren bij de zee wonen, aan het einde van de aarde. Op de rug van de pony rijdt hij naar het einde van de aarde.

Ondertussen maakt oma zich ongerust. Ze breit een warme sjaal voor haar kleinzoon omdat het koud begint te worden, maar Pompidoe is nergens te vinden.

Clowntje Pompidoe, waar ga je naar toe? is gebaseerd op het gelijknamige boekje van de Franse schrijver en tekenaar Elzbieta; Een ingetogen, teder boek.

Niels Brandaan Cotterink bewerkte het verhaal tot een poëtische, muzikale vertelvoorstelling, ontwapenend met verassende vondsten en prachtige liedjes. Wederom een echte Brandaan-voorstelling waarin je van begin tot eind wordt meegesleept en tijd en ruimte even vergeet.

 

Medewerkers


Tekst
Elzbieta

Tekstbewerking, spel, zang en objectmanipulatie
Niels Brandaan Cotterink

Toneelbeeld
Niels Brandaan Cotterink

Lichtontwerp
Tim Joris de Vries en Niels Brandaan Cotterink

Techniek
Elisabeth Kaldeway, Jasper van Rijsdijk, Theo Tollenaar

 

Foto


Jan Danes 

 

Genre


Toneel/Jeugd/Familie

 

Leeftijd


Kinderen vanaf 4 jaar

 

Recensie


...

 

t. 0593 - 56 58 30
info@brandaanproducties.nl
Powered by Mahieu