Birdoe

 

 


 

Ontroerende, poëtische familievoorstelling over de macht van geld en de waarde van geluk.

Birdoe is een dappere twaalfjarige vluchteling. Hij is alleen op weg met in zijn bagage slechts ontroerende woorden, humor en de herinnering aan het geluid van water. Tijdens zijn vlucht ontmoet hij verschillende mensen en ontdekt zo de werkelijke waarde van geluk.

Birdoe rent zo hard als hij kan met zijn blote voeten door het hete zand. Uit zijn ooghoeken ziet hij hoe vreemde mannen de huizen van klei binnenstormen. Birdoe struikelt en valt. Hij verschuilt zich achter de enige droge struik die in de wijde omgeving te vinden is.

Birdoe vertelt waarom hij is gevlucht uit het dorp waar hij samen met zijn moeder, broertje en zusjes woonde. Hij vertelt over de gevaarlijke boottocht en over de stokoude man met drie tanden die hem een goudklompje gaf met de woorden: “Dit goudklompje staat symbool voor geluk. Het is niet de waarde van het goud dat je rijk en gelukkig maakt, maar waar het voor

staat.” Om het land te ontvluchten moet Birdoe zijn goudklompje afstaan aan een bootsman om zo te betalen voor zijn overtocht. Birdoe is doodsbang dat hij daarmee zijn geluk kwijtraakt. Dat hij met het weggeven van het goudklompje zijn geluk vereeuwigt, beseft Birdoe later pas.

Birdoe is een beeldende voorstelling gemaakt en gespeeld door Niels Brandaan Cotterink. In de voorstelling maakt hij gebruik van spel, vertelling, licht, objectmanipulatie en een klankdecor van watergeluiden.

 

Medewerkers


Tekst en spel

Niels Brandaan Cotterink

Licht en geluid

Elisabeth Kaldeway


Foto

Michel Wielick 

 

Genre


Familievoorstelling

 

Leeftijd


Vanaf 7 jaar

 

Recensie


...  

t. 0593 - 56 58 30
info@brandaanproducties.nl
Powered by Mahieu